Friday, April 20, 2007

kings of leon - Because of the times

Βγάλανε νέο δίσκο ο ποιμενάρχης τους εκθειάζει και αυτοί πάνε Νο1 στα Βρετανικά charts. Τώρα το μόνο που τους μένει είναι να πάρουν το 0,1 ή 2 το πολύ από κανά ανεξάρτητο περιοδικό για να δέσουμε και να είμαστε σίγουροι οτι ο δίσκος είναι καλός. Σήμερα πάντως η αλήθεια είναι οτι θα τον παραγγείλω και βλέπουμε.

Από καινούργια πράγματα αγόρασα τον κ. Maolcom Midleton και προς το παρόν μετά από 2-3 ακούσματα με άρεσε αρκετά.
Lcd soundsystem αν σας αρέσει γενικά ο ήχος τους θα τους ευχαριστειθείτε.

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Αν μάθετε κάτι, ας πούμε κακό, το λέτε ή όχι, φυλάτε τους φίλους σας για να μη τους εκθέσετε σε αρνητικές πληροφορίες και την κακώς λεγόμενη περιέργεια ή πιστεύετε οτι στην κοινωνία της πληροφορίας όλοι έχουν δικαίωμα σε αυτήν.
Δέιχνετε ας πούμε ένα site με άσχημο περιεχόμενο ή η άγνοια είναι ευτυχία όπως έλεγε σε ένα γνωστό έργο. Και πού σταματάει η πληροφόρηση και γίνεται κάποιο είδος μπανιστηριού.
Θα βλέπατε για παράδειγμα από την κλειδαρότρυπα ενός διάσημου ζεύγους ή θα τους αφήνατε στην δικαιωματικά δικιά τους ιδιωτική ζωή χωρίς καν να σας νοιάζει.Γνωστό εξ΄ άλλου οτι η περιέργεια σκότωσε τη γάτα. Ισχύει εδώ το ρητό μακάριοι οι φτωχοί το πνέυμα ή όχι.
Στην εποχή που τα κλικ δείχνουν την επισκευσημότητα, άρα και το ενδιαφέρον, για ένα νέο προϊόν θα δείνατε στους μαρκετίστες μιας άσχημης ιδέας ένα ακόμα όπλο για την εύρεση από αυτούς πηγών και επενδυτικών χρημάτων ή θα τους αγνοούσατε και δε θα το αναφέρατε ποτέ στους γνωστούς σας.
Ή μήπως θα το δείχνατε για να ξέρουν τους κινδύνους και πως θα προφυλαχτούν από αυτό. Γίνεται έτσι η πληροφορία όπλο προφύλαξης ή εμείς γινόμαστε έρμαιο αυτής και τελικά αδιάφοροι σε όλο και πιο αρκαία γεγονότα και καταστάσεις.
Ηδονοβλεψίες του καινούργιου ή σκεπτόμενοι και ενεργοί μάχιμοι πολίτες ή και τα δύο. Φοβισμένοι χρήστες και καταναλωτές ή αυτόβουλα, αυτόφωτα και ελεύθερα πλάσματα ανεπηρέαστα από τον περίγυρω μας.
Μη βιαστείτε να δώσετε την απάντηση σας.
Απλά ρωτήστε τον εαυτό σας, θα το δείχνατε και στα παιδιά σας;
Μήπως τελικά η ενδιαφέρουσα θεωρία οτι τα παιδιά τα φέρνει ο πελάργος δημιουργεί πιο μαγικά όμορφο και ευαίσθητο κόσμο από το να λες κατάμουτρα την αλήθεια, που έτσι και αλλιώς θα μάθει σίγουρα μέσα από τη ζωή και το έμφυτο που μας οδηγεί.
Μήπως με το να τα ξέρουμε όλα και για όλους χάσαμε την μαγική εκείνη τέχνη του να ονειρευόμαστε.
Θα σας υπενθυμίσω οτι για παράδειγμα τη μουσική στο τέλος την ακούς καλύτερα όταν τα φώτα είναι κλειστά όπως και τα μάτια και δεν επηρεάζεσαι από εξωγενής παράγοντες.
Εθελοτυφλούμε έτσι ή απλά γευόμαστε καλύτερα τη στιγμή χωρίς να μας αποσπά ο κατεγισμός αδιάφορων πολλές φορές εικόνων.
Και όπως έλεγε ένα ρομποτάκι σε μια άλλη ταινία lots of inputs..

Καλημέρα σας.

2 comments:

ποιμενάρχης said...

Στο "Mic" πάντως ο κ. Middleton τσίμπησε εννιαράκι... με άριστα το 10... Βλέπεις θήτευσε στους Arab Strap...

Όσον αφορά τον στοχασμό πάντως... θα απαντήσω με ένα δικό μου... Γεννιέσαι και αρχικά πιστεύεις ότι σε έφερε ένας πελαργός, κάθε Χριστούγεννα πιστεύεις ότι ο Άη Βασίλης θα κατέβει από την καμινάδα (ακόμα κι αν δεν έχεις τζάκι) και θα σου φέρει το δώρο σου για φέτος, στα 11-12 γράφεις εκθέσεις στο σχολείο για το πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου στο μέλλον και πιστεύεις ότι στα 23 που είναι τόσο μακρυά θα έχεις παντρευτεί και θα έχεις αποκτήσει παιδιά... Στα δεκαεφτά σου έχεις τόσους φίλους που δεν ξέρεις με ποιόν θέλεις να βγεις έξω (αν όχι με όλους), ο πρώτος μεγάλος σου έρωτας πιστεύεις ότι θα κρατήσει για πάντα, στο πανεπιστήμιο είσαι σχεδόν βέβαιος ότι τελειώνοντας θα μπορέσεις να βρεις μια δουλειά και να ζεις με αξιοπρέπεια - ευτυχισμένος, στα 24 σκέφτεσαι ότι στα 30 ίσως σοβαρευτείς, στα 30 σκέφτεσαι ότι δεν είσαι και τόσο μεγάλος και τηλεφωνείς μόνο σε συγκεκριμένους ανθρώπους όταν θέλεις να βγεις έξω, έχεις ερωτευτεί και ξαν' αγαπήσει πολύ περισσότερες φορές απ' όσο πίστευες ότι θα μπορούσες και έχεις δει και ακούσει πολύ περισσότερα απ' όσα νόμιζες και πολύ χειρότερα απ' όσα θα ήθελες... κι όσο κυλάει ο χρόνος συνειδητοποιείς ότι ο κόσμος μεγαλώνοντας σε αφήνει πίσω του, όπως όλοι μας θα τον αφήσουμε πίσω μας κάποια μέρα και έχεις προ πολλού απωλέσει την τέχνη να ονειρεύεσαι γιατί απλούστατα πλέον γνωρίζεις και ξέρεις να διαχωρίζεις το εφικτό και το ανέφικτο... Και είναι εκείνα τα πρωινά στον καθρέφτη που κοιτάς την φάτσα σου και λες... " I am putting myself to the fullest possible use, which is all I think that any conscious entity can ever hope to do..." Τάδε έφη HAL 9000 computer... 2001: A Space Odyssey...

Τα παραλέω μερικές φορές...

mavrol said...

Παραγωγικός και εύστοχος ο στοχασμός σου Φαχούλη και αντιλαμβάνομαι την προέλευσή του...! Επέτρεψέ μου να τον εντείνω ενδεχομένως ή να τον στρέψω και προς μια άποψη που σχετίζεται μ αυτό που διερωτάσε.
Οι πρωτόπλαστοι αναφέρει η Γένεσις έφυγαν απο τον παράδεισο γιατί έφαγαν απο τον απαγορευμένο καρπό. Θυμάσαι πως ονομαζόταν αυτό το Δέντρο? Δέντρο της Γνώσης! Γιατί άραγε? Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι μια εικασία χωρίς να θέλω να ισχυριστώ οτι ο Θεός αυτή τη σημασία της φράσεως εννοεί, ποιός άλλωστε θα μπορούσε να ερμηνεύσει κάτι τέτοιο...σκέφτομαι λοιπόν οτι ο Αδάμ και η Εύα αφού έφαγαν απ τον καρπό του Δέντρου της Γνώσης "άνοιξαν τα μάτια τους και είδαν τη γύμνια τους!" Γιατί μέχρι τότε δεν την έβλεπαν? Ζούσαν σ ένα όνειρο? Μπορεί... τα ζώα και τα φυτά σύμφωνα πάντα με την Αγία Γραφή ήταν σε αρμονική συνύπαρξη με τους πρωτόπλαστους. Ηταν σαν πρόγονοι αυτών σαν συγγενείς. Και φαίνεται οτι υπήρχε μια κάποια επικοινωνία...Το φίδι μίλησε στην Εύα και η Εύα το άκουσε μπορεί δηλ τα ζώα να "μιλούσαν"?. Σε μια ονειρική κατάσταση δεν είναι απίθανο να μιλάς μ ένα φίδι! Με το Δέντρο της Γνώσης όμως το όνειρο χάθηκε! Οι πρωτόπλαστοι καταλάβαιναν μόνο ο ένας τον άλλο, τα ζώα γαύγιζαν, γρύλιζαν ή σύρριζαν...τα φυτά και τα δέντρα ήταν άφωνα...και ίσως ολος αυτός ο παράδεισος να άφησε μόνο κάποια ίχνη στην νοητική ονειροπόληση και στα βραδυνά όνειρα των ανθρώπων εκεί που μπορούνε ακόμη να μιλάνε μ ένα φίδι!
Η Γνώση λοιπόν μας "άνοιξε τα μάτια"...είναι τυχαίο άραγε που ο Κύριος στην επι του όρους ομιλία όταν ανέφερε τους μακάριους της Βασιλείας των Ουρανών είπε "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"? Γιατί άραγε?
Μήπως μοιάζουνε περισσότερο στον Αδάμ και την Εύα πριν την εκδίωξη?
Κάποτε όταν είμασταν παιδιά οι γιαγιάδες μας για να φάμε το φαγητό μας έλεγαν οτι αν δεν το φάμε θα βγεί ο Μπαμπούλας και θα φάει εμάς. Σήμερα ο Μπαμπούλας έγινε καρτούν τα παιδιά παίζουν με "τερατάκια" τα Πόκεμον, και οι Lordi ντυμένοι τέρατα κέρδισαν τη Eurovision! Δεν είναι δυνατό να μη ξέρουμε τι σημαίνει τέρας, και τα παιδιά το ξέρουν αλλα διασκεδάζουν με την πληροφορία γίνονται ανεκτικά στην εικόνα έτσι ώστε όταν τα τέρατα πάρουν σάρκα και οστά να μη τρομάζουν, μπορεί να σοκάρονται αρχικά αλλα στο τέλος τα κάνουν "γούστο". Σ ένα βιβλίο διάβαζα κάποτε οτι αν εμφανιστούν στη γή εξωγήινοι εξουσιαστές με τερατόμορφη κεφαλή τα παιδιά λόγω του βομβαρδισμού τους με εικόνες και ήχους απο τέρατα θα τους αποδεχτούν εύκολα.
Πόσα και πόσα δεν μάθαμε για το AIDS κι όμως ακόμη κάνουμε σέξ χωρίς προφυλάξεις γιατί λέει πέρασε πια μήνας που είμαστε μαζί και άρα είμαι σίγουρος/η οτι δεν πάει με άλλον/η έχουμε λέει "σταθερή σχέση"
Θα μπορούσαμε να βρούμε κι άλλα, αλλα ναι τελικά έχω την άποψη οτι η γνώση ίσως να είναι δυστυχώς τα δεσμά μας και μπορεί και η ίδια μας η καταστροφή! Και μάθαμε στην καρδιά μας ν ακούει τις γνώσεις μας...ξέρω και γώ? μερικές σκέψεις είναι μόνο.