Wednesday, June 18, 2008

Ιστορία

Βλέπω εδώ και ώρα μερικά ντοκυμαντερ στο History και στο Discovery και μένω αποσβολωμένος το πόσοι χαζοί είμαστε ως είδος και το πόσα ψέματα λέμε εμείς και κυριώς αυτοί που νικάνε τους πολέμους και αυτοί που ως συνέπεια μας διοικούν.

Δεν μπορώ να συμμεριστώ την χαρά των νικητών, που λεηλάτησαν τη γνώση, που απέκτησαν οι ηττημένοι πατώντας πάνω στο ανθρώπινο πόνο.

Δεν μπορώ να ακούω τα μεγάλα λόγια, κατόπην εορτής των νικητών, οτι θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι νωρίτερα.

Όταν το οικονομικό και γεωπολιτικό καθεστώς της εποχής θα έλεγα οτι μάλον δεν είχε απλά διαλέξει στρατόπεδο.
Και ποιος ο λόγος του προέδρου της Αμερικής να πανυγηρίζεςι για τον ΟΗΕ και την δημιουργία του λέγοντας οτι κέρδισαν τη μάχη εναντίον του πολέμου όταν είχαν ρίξει 2 βόμβες στην Ιαπωνία, την ήδη κατεστραμένη. Τότε που ήταν η μεγαλοψυχία σας.

Και αν δεν υπήρχε ο δήθεν φόβος του κομμουνισμού θα βοηθούσαν με το σχέδον ΜΑΡΣΑΛ την καταστραμένη Ευρώπη που τόσο άργησαν να βοηθήσουν στην αρχή.

Ρε τί μας λέτε και πάνω από όλα τί μας δέιχνετε.
Έλεος με τις διακιολογίες σας.
Και τώρα που ο κόσμος είναι στο χείλος της ιδιας με άλλα λόγια καταστροφής τί μας λέτε. Πάλι ζητάτε θυσίες από τους κοινούς θνητούς και όχι απο τον εαυτό σας.

Δε κάνετε λέω εγώ καλύτερα αυτά που τόσο "σοφά" διδασκετε.
Και να ρωτήσω ποιος θα κατηγορήσει τον νικητή για τα εγκληματα που τόσο απλόχερα βλέπει στον ηττημένο.

Ως Είδος έχουμε την τάση να είμαστε δήθεν σωστοί μέχρι να αρχίσουμε να μιλάμε για τα δικά μας λάθη.

Και ως τέλος έχω μια ωραία ερώτηση. Μήπως δε χρειάζονται πλέον παγκόσμιοι πόλεμοι τώρα που πολλοί ωραία έχουμε δεκάδες μικρούς και το ίδιο αν όχι πιο πολλοί θανατηφόρους.
Μήπως τώρα απλά οι δουλειές γίνονται πιο καλά μιας και οι πολίτες των πολιτισμένων κυρίαρχων χωρών βλέπουν τηλεόραση ευτυχισμένοι και αποξενωμένοι στις πολυθρώνες τους.
Είστε σίγουροι κύριοι οτι έχετε υπολογίσει όλα τα δεδομένα και όλες τις πιθανές εκδοχές της μικρής σας σκακιέρας.!!!!
Η Ιστορία δείχνει οτι απλά είστε ικανοί απλά να διαχειρίζεστε την έγκβαση των γεγονότων, μήπως είναι καιρός, επίσης το ίδιο απλά να μην προκαλείτε το γεγονός καθε αυτό.

Αν το ψάξετε υπάρχουν πολλοί τομείς για να πλουτίσετε δε χρειάζεται στην πορεία να μας σκοτώσετε όλους.
Αν πάλι αυτό σας χαροποιεί, μη βιάζεστε γιατί μπορεί η πεταλούδα στην κίνα να κουνίσει τα φτερά της πιο δυνατά από οτι πρέπει και να κουνηθούμε όλοι παρέα, λίγο παραπάνω και εσείς και εμείς.
Τα Φιλιά μου και την Αγάπη μου σε όλους...

No comments: