Thursday, February 01, 2007

VISTA ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Μετά την πρώτη ιδέα που πήρα από τα κανάλια, μπήγκα στη microsoft και είδα την επίσημη παρουσίαση που κάνανε στη Νέα Υόρκη. Ήταν ένα καλοστημένο σόου με μουσική και παρουσιάσεις των νέων τεχνολογιών της πλατφόρμας των vista και του office 2007.
Πολλά από τα χαρακτηριστικά εντυπωσιακά.
Όσοι θέλετε να δείτε την παρουσίαση μπορείτε να την βρείτε στα επίσημα site και στα ειδησιογραφικά on line site στο δίκτυο.
Αν δε έχετε ξαναδεί(όπως εγώ) μια τέτοια παρουσίαση είναι μια εμπειρία και αξίζει τα 40 περίπου και βάλε λεπτά που διαρκεί.
Κυρίως θα δείτε με πιο τρόπο και σε πιο επίπεδο μιλάνε και παρουσιάζουν τα προϊόντα τους τέτοιες τεράστειές εταιρείες. Θα δείτε και λίγο από τη διαφημιστική τους καμπάνια σε όλο τον κόσμο, που είναι εξίσου εντυπωσιακή.

Προσωπικά αν και δεν μπορώ ακόμα να αναβαμθίσω το σύστημα μου έβαλα τουλάχιστον τον explorer 7 και η αλήθεια είναι οτι έχει βελτιωθεί αρκετά.

Αργότερα σε συνεντεύξη που είδα στο cnn σχολιάστηκε το γεγονός οτι η πλατφόρμα παραμένει να είναι βασισμένη στον προσωπικό υπολογιστή και όχι σε βάσεις και χρήση προγραμμάτων μέσω του διαδικτύου( βλέπε διάφορες εταιρίες διαδικτύου). Αυτό είναι ένα γεγονός που μόνο η αγορά θα αποφασίσει.
Προσωπικά πιστεύω οτι πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για ένα λειτουργικό-προσωπικό σύστημα, ακόμα και στις ημέρες των τρελών ταχυτήτων που θα έρθουν.
Τα προσωπικά δεδόμενα πάντα θα χρειάζεται να είναι στο δικό μας μηχάνημα και όχι σε κάποιο υπολογιστή στην άλλη άκρη της γης.
Τί θα συμβεί αν μια τέτοια εταιρία κλείσει, κυρίξη πτώχευση ή αλλάξει επιχειρηματικό προορισμό. Θα κλείσει το κουμπί. Και αν εγώ δεν σώσει τα προσωπικά μου δεδομένα, μια διτριβή για παράδειγμα, οι κόποι μου θα πάνε χαμένοι? Τί θα γίνει αν μια φυσική καταστροφή αποκόψει το San Fransisco ή το LA, δε θα έχω αυτό που θα χρειάζομαι για δουλειά μέχρι να διορθωθούν τα δικά τους προβήματα?
Η δημοκρατιά ήταν και είναι θέμα πολυσυμμετοχικότητας και συγκέτρωσης τύπου όλα σε ένα.
Μη ξεχνάμε οτι η συσώρευση δύναμη και γνώσης σε λίγους οδηγεί σε έλεγχο.
Τελικά ίσως η microsoft να καλά να κάνει να δημιουργεί πλατφόρμες (vista π.χ.) για προσωπικούς υπολογιστές!!!

No comments: