Thursday, January 10, 2008

Barcelona 2007

Από το ταξίδι που κάναμε για τα Χριστούγεννα στη Βαρκελώνη έμεινα πλήρως ευχαριστημένος όσον αφορα την πόλη, τις εικόνες και τα συναισθήματα που μου προκάλεσε. Μια πόλη άκρως Ευρωπαϊκή και φιλόξενη σε τουρίστες αλλά και στους ίδιους τους κατοίκους της. Πολλά θα μπορούσα να πω για τις μέρες που πέρασα εκεί αλλά τα πιο σημαντικά πράγματα που είδα ήταν

- Το Θέατρο - Μουσείο του Νταλί στην Πόλη Figueres
Αν θα κάνετε την εκδρομή θα μείνετε πλήρως ικανοποιημένοι άσχετα αν είναι περίπου 120 Χιλιόμετρα έξω από την Βαρκελώνη.
Πάρτε μια γεύση

Θέατρο - Μουσείο Dali

Μια πραγματικά ονειρική εμπειρία.

- Το γήπεδο και το Μουσείο της Μπάρτσα.

Φέτος γιόρτασε τα 50 του Χρόνια αλλά παρόλα αυτά στα μάτια μου φάνταζε σα να φτιάχτηκε χθες. Και μόνο το κλίμα που θα δείτε θα σας αποζημειώσει.

Εισητήρια θα βρείτε σίγουρα για να μπείτε απλά να πάτε λίγο πιο νωρίς για να δείτε που είναι τα εκδοτήρια και να μπορείτε να προσανατολιστείτε. Να φανταστείτε εμείς βρήκαμε για το Μπάρτσα - Ρεάλ, το μόνο κακό μπήγκαμε μετά από 20 σχεδόν λεπτά. Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο ακόμα και σε αυτόν τον αγώνα υπάρχουν μέλη που δε πάνε.

Αν πάλι θέλετε να προνοήσετε μπορείτε να βρείτε on line 15 μέρες πριν τον αγώνα
ψάξτε το λιγάκι αξίζει τον κόπο.Για το μουσείο της Μπάρτσα αν θέλετε να το δείτε καλά είναι να πάτε νωρίς το πρωί, που δε θα έχει και πολύ κόσμο και να έχετε και κανά 3ωρο προγραμματισμένο!!

FC BARCELONA

Εκεί κατάλαβα τί εννοούμε αθλητικός τουρισμός.

- Το show με τα συντριβάνια.

Στην προέκταση της πλατείας Ισπανίας και κάτω από το λόφο του Montjuic θα δείτε το καταπληκτικό La Font Mgica ή The Magic Fountain, που για πρώτη φορά έγινε το 1929 για μια διεθνή έκθεση. Πρόκειται για ένα δύωρο θέαμα με νερό και ήχους. Γίνεται σε προκαθορισμένες ώρες και αν ψάξετε στο δίκτυο θα βρείτε και το ωράριο και φωτογραφίες για να δείτε.

Καλά περάσαμε στα

Γοτθική συνοικία, Στα σπίτια του Γκαουντί, Μουσείο Πικάσο, Στην αγορά, Ενυδρείο και όταν κάναμε βόλτες στην Ολυμπιακή τους παραλία.

No comments: